Árpád vezér nyomdokain

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Látogatás a tiszacsomai emlékparkban, ahol az ásatások során egy honfoglalás kori temetőt tártak fel. A temető helyén emlékparkot létesítettek, amelyben Árpád vezér és Szent István fából faragott szobra áll. Utazás a környék egyik legszebb és legjellegzetesebb református templomához, Csetfalvára. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Városnézés Munkácson, ahol a hagyomány szerint először pihentek meg a honfoglaló őseink. Látogatás a várban, majd séta a belvárosban: városháza, Munkácsy emléktábla, Rákóczi-ház. Utazás a Vereckei-hágóra, a millecentenáriumra állított emlékmű megtekintése.

3. nap: Utazás Kárpátalja „fővárosába”, Ungvárra, ahol a legenda szerint Álmos átadta a fővezérséget Árpádnak. Séta a belvárosban a magyar emlékek nyomában: Petőfi tér, Európa leghosszabb hársfasora, Korona Szálló, majd látogatás a várban és a szomszédos skanzenben. A gerényi körtemplom felkeresése a nap zárásaként.

4. nap: Utazás a kárpátaljai magyarok szellemi és kulturális központjába, Beregszászra. Látogatás a Bethlen-kastélyban helyett kapott Bereg-vidéki Múzeumban. Városnéző séta keretében ismerkedés a város magyar emlékeivel: egykori Úri Kaszinó, Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Kárpátaljai Magyar Főiskola, valamint a városban feltárt honfoglalás kori lovas sír helyére állított emlékhely felkeresése. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei