Árpád vezér nyomdokain

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Látogatás a tiszacsomai emlékparkban, ahol az ásatások során egy honfoglalás kori temetőt tártak fel. A temető helyén emlékparkot létesítettek, amelyben Árpád vezér és Szent István fából faragott szobra áll. Utazás a környék egyik legszebb és legjellegzetesebb református templomához, Csetfalvára. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Városnézés Munkácson, ahol a hagyomány szerint először pihentek meg a honfoglaló őseink. Látogatás a várban, majd séta a belvárosban: városháza, Munkácsy emléktábla, Rákóczi-ház. Utazás a Vereckei-hágóra, a millecentenáriumra állított emlékmű megtekintése.

3. nap: Utazás Kárpátalja „fővárosába”, Ungvárra, ahol a legenda szerint Álmos átadta a fővezérséget Árpádnak. Séta a belvárosban a magyar emlékek nyomában: Petőfi tér, Európa leghosszabb hársfasora, Korona Szálló, majd látogatás a várban és a szomszédos skanzenben. A gerényi körtemplom felkeresése a nap zárásaként.

4. nap: Utazás a kárpátaljai magyarok szellemi és kulturális központjába, Beregszászra. Látogatás a Bethlen-kastélyban helyett kapott Bereg-vidéki Múzeumban. Városnéző séta keretében ismerkedés a város magyar emlékeivel: egykori Úri Kaszinó, Ilyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Kárpátaljai Magyar Főiskola, valamint a városban feltárt honfoglalás kori lovas sír helyére állított emlékhely felkeresése. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban