Bereg és Máramaros néprajzi, természeti kincsei

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Városnézés a kárpátaljai magyarság központjában, Beregszászon: Bethlen-kastély (Bereg-vidéki Múzeum), római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, ami a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme), Királyi Törvényszék, Magyar Nemzeti Színház. Látogatás a beregi szőttes otthonában, Nagyberegen. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás Nagyszőlősre, ahol a 14. századi Perényi-kastélyt tekintjük meg (Ferences kolostor, katolikus templom, Vármegyeháza, Perényi Zsigmond és Bartók Béla szobra), majd egy könnyed sétával Ugocsa várának (másik nevén Kankóvár) romjaihoz látogatunk el. Látogatás a viski református templomnál és haranglábnál, illetve a tájházban. Szabadidő a Kölcsey Ferenc verséből jól ismert Huszton, vagy jó idő esetén séta a várromhoz.

3. nap: Utazás a Szinevéri Nemzeti Parkba. Látogatás az Árpád-vonal bunkereihez és az ország legmagasabb pontján lévő hegyi tóhoz. Ismerkedés a kosárfonás hagyományaival Izán.

4. nap: Utazás Tiszabökényre, a Tiszaháti Tájmúzeumba, Kárpátalja egyetlen szabadtéri magyar néprajzi múzeumába. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei