Bereg és Máramaros néprajzi, természeti kincsei

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban. Városnézés a kárpátaljai magyarság központjában, Beregszászon: Bethlen-kastély (Bereg-vidéki Múzeum), római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, ami a magyar szecesszió egyik gyöngyszeme), Királyi Törvényszék, Magyar Nemzeti Színház. Látogatás a beregi szőttes otthonában, Nagyberegen. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás Nagyszőlősre, ahol a 14. századi Perényi-kastélyt tekintjük meg (Ferences kolostor, katolikus templom, Vármegyeháza, Perényi Zsigmond és Bartók Béla szobra), majd egy könnyed sétával Ugocsa várának (másik nevén Kankóvár) romjaihoz látogatunk el. Látogatás a viski református templomnál és haranglábnál, illetve a tájházban. Szabadidő a Kölcsey Ferenc verséből jól ismert Huszton, vagy jó idő esetén séta a várromhoz.

3. nap: Utazás a Szinevéri Nemzeti Parkba. Látogatás az Árpád-vonal bunkereihez és az ország legmagasabb pontján lévő hegyi tóhoz. Ismerkedés a kosárfonás hagyományaival Izán.

4. nap: Utazás Tiszabökényre, a Tiszaháti Tájmúzeumba, Kárpátalja egyetlen szabadtéri magyar néprajzi múzeumába. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban