Délvidék történelmi és természeti értékei

1. nap: Kora reggeli indulás Budapestről. Látogatás a híres kelebiai méneshez és a fiáker múzeumban. Városnéző séta Szabadkán, mely Trianonig a harmadik legnépesebb magyar város volt: Raichle palota, Korzó, szecessziós városháza, Zsolnay-szökőkút. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Látogatás a különleges természeti és kulturális értékekkel bíró Fruska Gora Nemzeti Parkban. Egy ma is működő ortodox kolostor, a Krušedol megtekintése. Megálló a „bevehetetlen” péterváradi erődnél, melyet egykoron a „Duna Gibraltárjának” hívtak (séta a várban, az óratorony felkeresése). Városnézés Újvidéken: városháza, neogótikus templom, görögkeleti székesegyház, püspöki palota.

3. nap: Látogatás Óbecsén: Görgey mellett hadifestőként szolgáló Than Mór és kémikus fivére, Károly szülőháza. Az itteni Duna-Tisza-Duna csatorna zsilipje ipartörténeti emlék. A 19. század végén építették, s korának legkorszerűbb alkotásai közé számított, Gustav Eiffel műhelyének munkája. Utazás a Tarcal-hegységdéli lejtőjén található Rednek várához, ahonnan a Tomori Pál vezette végvári seregek jelentős csapást mértek a török hadra.

4. nap: Reggeli után kirándulás a Dél-Alföld egyik legértékesebb építészeti emlékéhez, a 12-13. század között épült aracsi pusztatemplomhoz. Utazás Nagykikindára ahol Európa mind a mai napig működő szárazmalmai közül az egyik található. Látogatás a városi múzeumban, aminek udvarán egy 1996-ban a közelben talált mamut csontváza van kiállítva életnagyságban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

5. nap: Kishegyesen látogatás a Pékmúzeumban és a Mesterségek Házában. Utazás Bácska egyik leggazdagabb mezővárosába, Topolyára – a sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint kovács-és bognármesterséget bemutató műhely felkeresése.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei