Délvidék történelmi és természeti értékei

1. nap: Kora reggeli indulás Budapestről. Látogatás a híres kelebiai méneshez és a fiáker múzeumban. Városnéző séta Szabadkán, mely Trianonig a harmadik legnépesebb magyar város volt: Raichle palota, Korzó, szecessziós városháza, Zsolnay-szökőkút. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Látogatás a különleges természeti és kulturális értékekkel bíró Fruska Gora Nemzeti Parkban. Egy ma is működő ortodox kolostor, a Krušedol megtekintése. Megálló a „bevehetetlen” péterváradi erődnél, melyet egykoron a „Duna Gibraltárjának” hívtak (séta a várban, az óratorony felkeresése). Városnézés Újvidéken: városháza, neogótikus templom, görögkeleti székesegyház, püspöki palota.

3. nap: Látogatás Óbecsén: Görgey mellett hadifestőként szolgáló Than Mór és kémikus fivére, Károly szülőháza. Az itteni Duna-Tisza-Duna csatorna zsilipje ipartörténeti emlék. A 19. század végén építették, s korának legkorszerűbb alkotásai közé számított, Gustav Eiffel műhelyének munkája. Utazás a Tarcal-hegységdéli lejtőjén található Rednek várához, ahonnan a Tomori Pál vezette végvári seregek jelentős csapást mértek a török hadra.

4. nap: Reggeli után kirándulás a Dél-Alföld egyik legértékesebb építészeti emlékéhez, a 12-13. század között épült aracsi pusztatemplomhoz. Utazás Nagykikindára ahol Európa mind a mai napig működő szárazmalmai közül az egyik található. Látogatás a városi múzeumban, aminek udvarán egy 1996-ban a közelben talált mamut csontváza van kiállítva életnagyságban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

5. nap: Kishegyesen látogatás a Pékmúzeumban és a Mesterségek Házában. Utazás Bácska egyik leggazdagabb mezővárosába, Topolyára – a sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint kovács-és bognármesterséget bemutató műhely felkeresése.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban