Dózsa György felkelésének nyomában

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Városnézés Aradon, mely egyike azon városoknak, amit Dózsa György seregei erőszak nélkül foglaltak el (Főtér, Kultúrpalota, Városháza, Színház, minorita templom, Szabadság-szobor). Koszorúzás a 13 aradi vértanú emlékművénél. Séta a szintén felkelők kezére került solymosvári vár romjaihoz. Pillantás a festői Maros völgyére. Szállás elfoglalása.

2. nap: Látogatás Gyulafehérváron, a székesegyház megtekintése. A felkelést követő megtorlás után a város kapujára szögezték ki a fővezér fölnégyelt testének egy darabját. Séta Szászsebesen (Főtér, Evangélikus templom). A Főtéren álló Fejedelmek házában halt meg Szapolyai János, kinek nevéhez fűződik a parasztfelkelés leverése és a fővezérek, köztük Dózsa György kegyetlen kivégzése.

3. nap: Utazás Temesvárra, a parasztfelkelés döntő csatájának helyszínére. Óvárosi séta (Dóm tér, Szentháromság-szobor, Korzó), a Segítő Boldogasszony emlékmű megtekintése. A hagyomány szerint itt végezték ki brutálisan a felkelés vezetőjét, Dózsa Györgyöt. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei