Duna menti kalandozás Délvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Első megálló a Duna-Száva torkolatánál épült egykori nándorfehérvári várnál:Séta a vár falai és bástyái között, majd városnézés Belgrádban. Érkezés a szálláshelyre az esi órákban.

2. nap: Reggeli után utazás a Duna mellett épült szendrői várhoz,mely egykor Európa egyik legnagyobb vízi erőssége volt. Panorámautazás az Al-Duna mentén. Jókai Mór: Az aranyember c. regényének felidézése, melynek több helyszínét ez a természeti környezet ihlette. Megálló Galambóc váránál, mely az egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori vár Európában. A vár megtekintése után látogatás Lepenski Vir, archeológiai lelőhelyen, mely egy nagyobb és tíz kisebb település maradványaiból áll. Az emberi települések első nyomai az I. e. 7. évezred körüli időből származnak.

3. nap: Reggeli után utazás Tóthfaluba, rövid séta a Mini Délvidék tematikus parkban, ismerkedés a helyi termelők gasztronómiai termékeivel. Tovább utazás a vajdasági magyarok szellemi és kulturális központjába, Szabadkára. Látogatás a szecessziós városházán, majd séta a belvárosban (szökőkutak, Korzó, szecessziós paloták). Megálló a gyógyhatású termálvízéről híres Palicsi-tó partján. Séta a szecessziós fürdőépületek, villák között. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban