Emlékút az 1000 éves határ mentén

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Rövid megálló Nagyváradon, a püspöki székesegyháznál (Szent László hermája és szobra, püspöki palota, Kanonok-sor), majd séta a belvárosban: régi magyar-zsidó paloták, Fekete Sas palota, Városháza, Körös-part. Fotószünet Király-hágón, a történelmi Erdély határán. Este a szállás elfoglalása Kolozsvár környékén.

2. nap: Látogatás a Kárpát-medence egyik legfontosabb sóbányászati helyszínére, Parajdra. Utazás a székely kerámiák élő múzeumfalujába, Korondra, ahol lehetőség nyílik egy fazekasműhely meglátogatására is. Új szállás elfoglalása Csíkrákoson.

3. nap: Utazás Moldva legfiatalabb magyar településére, a csángó faluba, Pusztinára. A Magyar Házban hagyományőrző előadás meghallgatása. Kirándulás a Gyimesbe, az 1000 éves határhoz: Rákóczi-vár, a régi vámház és az egykori határkő. Utazás vissza a szálláshelyre.

4. nap: Látogatás Gyergyószentmiklóson, a Tarisznyás Márton Múzeumban. Délután séta Erdély egyik legszebb torlasz tava, a Gyilkos-tó körül, majd kirándulás a Kárpátok legismertebb szurdokvölgyében, a Békás-szorosban.

5. nap: Utazás Kolozsvárra, Erdély történelmi központjának felkeresése: Szent Mihály templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Házsongárdi temető. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei