Felvidék technikai és tudományos öröksége

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és a legjelentősebb műemlékében, a komáromi erődben. Jó idő esetén rövid városnézés Komáromban.  Vizsgálódás Ógyallán (Konkoly-Thege Miklós híres 140 éves obszervatóriuma, a legnagyobb magyar csillagász síremléke). Utazás tovább Gútára, a Kis-Duna régi medréhez, a reformkori hajómalom műszaki műemlékének és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Reggeli után utazás az UNESCO Világörökségéhez tartozó Selmecbányára. Látogatás a Kamaraházban (Bányászati Múzeum) vagy a Szabadtéri Bányászati Múzeumban (nyitva tartástól függő programok) Indulás Besztercebányára: séta a Felvidék legszebb főterén, városnézés és szabadprogram.

3. nap: Ellátogatunk Magyarország egykori koronázó fővárosá­ba, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. Ezt követően látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban