Felvidék technikai és tudományos öröksége

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és a legjelentősebb műemlékében, a komáromi erődben. Jó idő esetén rövid városnézés Komáromban.  Vizsgálódás Ógyallán (Konkoly-Thege Miklós híres 140 éves obszervatóriuma, a legnagyobb magyar csillagász síremléke). Utazás tovább Gútára, a Kis-Duna régi medréhez, a reformkori hajómalom műszaki műemlékének és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Reggeli után utazás az UNESCO Világörökségéhez tartozó Selmecbányára. Látogatás a Kamaraházban (Bányászati Múzeum) vagy a Szabadtéri Bányászati Múzeumban (nyitva tartástól függő programok) Indulás Besztercebányára: séta a Felvidék legszebb főterén, városnézés és szabadprogram.

3. nap: Ellátogatunk Magyarország egykori koronázó fővárosá­ba, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. Ezt követően látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei