Felvidék természeti és kulturális kincsei

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és legjelentősebb műemlékében, a Duna és a Vág összefolyásánál épült komáromi erődben. Séta Gútán, a Kis-Duna régi medrénél: reformkori hajómalom és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Az ártéri erdők természetvilágának tanulmányozása. Délután a Galántai Honismereti Múzeumba látogatunk, mely a Kis-Duna mentén és a Vág alsó folyásán végzett molnármesterség történetét mutatja be. Látogatás a deáki románkori Nagyboldogasszony-templomban. Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Délelőtt utazás Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélyához, a mesés bajmóci várkastélyhoz. Egykor királyi vár, majd a leghíresebb magyar nemesi családok birtokolták, például: Csák Máté, Thurzók, végül közel 300 évre a Pálffyak. A várkastély parkjában található Mátyás király híres bajmóci hársfája is. A várkastély megtekintésének része a vár alatti cseppkőbarlang meglátogatása is, mely össze van kapcsolva a 26 méter mély várkúttal. Látogatás a Malonyai Arborétumban, mely a Felvidék egyik leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, főképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétuma. Világviszonylatban is egyedi a park, mert ilyen gyűjtemény, hasonló klimatikus feltételekkel nem létezik. Utazás Szlovákia harmadik legnagyobb városába, Nyitrára. Séta a várnegyedben a püspöki palota és a székesegyház érintésével. Városnéző séta Nyitra belvárosában, este a szállás elfoglalása.

3. nap: Reggeli után utazás a Kis-Kárpátok legszebb erődítményéhez, a Pálffy család ősi fészkéhez, Vöröskő várához: középkori kiállítások: fegyvergyűjtemény, bútorok, festmények megtekintése.  Városnéző séta Nagyszombat történelmi központjában: Várostorony, Egyetemi Templom megtekintése.

4. nap: Ellátogatunk Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. Ezt követően látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban