Felvidék természeti és kulturális kincsei

1. nap: Indulás Budapestről. Látogatás a Felvidék legnagyobb és legjelentősebb műemlékében, a Duna és a Vág összefolyásánál épült komáromi erődben. Séta Gútán, a Kis-Duna régi medrénél: reformkori hajómalom és Közép-Európa leghosszabb fahídjának megtekintése. Az ártéri erdők természetvilágának tanulmányozása. Délután a Galántai Honismereti Múzeumba látogatunk, mely a Kis-Duna mentén és a Vág alsó folyásán végzett molnármesterség történetét mutatja be. Látogatás a deáki románkori Nagyboldogasszony-templomban. Este a szállás elfoglalása, szabadprogram.

2. nap: Délelőtt utazás Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélyához, a mesés bajmóci várkastélyhoz. Egykor királyi vár, majd a leghíresebb magyar nemesi családok birtokolták, például: Csák Máté, Thurzók, végül közel 300 évre a Pálffyak. A várkastély parkjában található Mátyás király híres bajmóci hársfája is. A várkastély megtekintésének része a vár alatti cseppkőbarlang meglátogatása is, mely össze van kapcsolva a 26 méter mély várkúttal. Látogatás a Malonyai Arborétumban, mely a Felvidék egyik leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, főképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétuma. Világviszonylatban is egyedi a park, mert ilyen gyűjtemény, hasonló klimatikus feltételekkel nem létezik. Utazás Szlovákia harmadik legnagyobb városába, Nyitrára. Séta a várnegyedben a püspöki palota és a székesegyház érintésével. Városnéző séta Nyitra belvárosában, este a szállás elfoglalása.

3. nap: Reggeli után utazás a Kis-Kárpátok legszebb erődítményéhez, a Pálffy család ősi fészkéhez, Vöröskő várához: középkori kiállítások: fegyvergyűjtemény, bútorok, festmények megtekintése.  Városnéző séta Nagyszombat történelmi központjában: Várostorony, Egyetemi Templom megtekintése.

4. nap: Ellátogatunk Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére, a Csallóköz kezdetét is jelentő, Duna partján fekvő Pozsonyba. Ezt követően látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve az Óvárosban: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei