Bakancslistás látványosságok a Felvidéken

1. nap: Egyházi emlékek a Felvidéken: Indulás Budapestről. Megálló Bényben, látogatás a különleges kerek templomban, a 12 apostol rotundában. Utazás a gótika egyik csodájaként számontartott garamszentbenedeki bencés apátsághoz, ahol a Mátyás király által adományozott Szent Vér ereklyét is őrzik. Városnézés Szlovákia harmadik legnagyobb városában, Nyitrán. Séta a várnegyedben a püspöki palota és a székesegyház érintésével.

2. nap: Vártúra a Vág völgyében: Utazás Trencsénbe, látogatás a monumentális várban, mely egykor Csák Máté erődítménye volt, s olyan történelmi személyekkel fonódott össze története, mint Károly Róbert, Nagy Lajos vagy Zsigmond. Kirándulás a különleges sziklaformációiról híres Szujói sziklákhoz, valamint a Szujói várhoz. Hazafelé fotómegálló Bolondóc váránál.

3. nap: Csallóközi kalandozás: Dél­előtt látogatás a deáki románkori Nagyboldogasszony-templomban, majd a Kis-Duna partján álló dunatőkési Cséfalvay-vizimalom meg­tekintése, ahol a kiállításon betekintést nyerhetünk a környékre jellemző vizimalmok működésébe. Megálló Csallóköz központjában, az egyik legmagyarabb településen, Dunaszerdahelyen. Délután kirándulás Bősre, a Duna-menti ártéri erdők tanösvény felfedezése, mely a Duna különleges természeti szépségét tárja elénk. Érkezés haza az esti órákban.

A program igény esetén további nappal kiegészíthető:
+1 nap:
Ellátogatunk Magyarország egykori koronázó fővárosába, a reformkori országgyűlések színhelyére, Pozsonyba. Látogatás a koronázások színhelyén a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a Várhoz, illetve a legfontosabb óvárosi helyszínekhez: egykori országgyűlések háza, prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Petőfi szobránál idézzük meg költőnk pozsonyi látogatásának emlékét.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban