Hunyadiak nyomában a Délvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás a Vajdaság Autonóm Tartomány fővárosába, Újvidékre. Séta a belvárosban (városháza, Katolikus Porta, Püspöki Palota). Rövid megálló a „bevehetetlen” péterváradi erődnél (séta a várban, az óratorony felkeresése). 1463-ban Péterváradon tartották azt az országgyűlést, melyen Mátyás király a Velencei Köztársasággal szövetséget kötött a Török Birodalom ellen. Este a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Reggeli után utazás az egykori Nándorfehérvárra, a mai Belgrádba. A nap csúcspontja a Duna-Száva torkolatánál épült vár meglátogatása: Hunyadi János győzelmi emlékműve, séta a falak és bástyák között. Rövid megálló Zimonyban, Hunyadi János halálának színhelyén. A millenniumi Hunyadi-torony megtekintése.

3. nap: Reggeli után látogatás a jó állapotban lévő szendrői várnál. A vesztes rigómezei csata után itt tartotta fogva Brankovics György, szerb despota Hunyadi János kormányzót. Séta Európa legnagyobb, mára nagyrészt megkötött homoksivatagában, a delibláti homok pusztában. Látogatás Versecen, a Schulek Frigyes által tervezett templomban. Rövid városnézés.

4. nap: Látogatás Csantavérre, az egykori Szilágyi Erzsébet birtokra, a falu jelképének számító templomban. Megálló a gyógyhatású termálvízéről híres Palicsi-tó partján. Séta a szecessziós fürdőépületek, villák között. A területet 1462-ben Mátyás király ajándékozta édesanyjának. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei