Hunyadiak nyomában a Délvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás a Vajdaság Autonóm Tartomány fővárosába, Újvidékre. Séta a belvárosban (városháza, Katolikus Porta, Püspöki Palota). Rövid megálló a „bevehetetlen” péterváradi erődnél (séta a várban, az óratorony felkeresése). 1463-ban Péterváradon tartották azt az országgyűlést, melyen Mátyás király a Velencei Köztársasággal szövetséget kötött a Török Birodalom ellen. Este a szálláshely elfoglalása.

2. nap: Reggeli után utazás az egykori Nándorfehérvárra, a mai Belgrádba. A nap csúcspontja a Duna-Száva torkolatánál épült vár meglátogatása: Hunyadi János győzelmi emlékműve, séta a falak és bástyák között. Rövid megálló Zimonyban, Hunyadi János halálának színhelyén. A millenniumi Hunyadi-torony megtekintése.

3. nap: Reggeli után látogatás a jó állapotban lévő szendrői várnál. A vesztes rigómezei csata után itt tartotta fogva Brankovics György, szerb despota Hunyadi János kormányzót. Séta Európa legnagyobb, mára nagyrészt megkötött homoksivatagában, a delibláti homok pusztában. Látogatás Versecen, a Schulek Frigyes által tervezett templomban. Rövid városnézés.

4. nap: Látogatás Csantavérre, az egykori Szilágyi Erzsébet birtokra, a falu jelképének számító templomban. Megálló a gyógyhatású termálvízéről híres Palicsi-tó partján. Séta a szecessziós fürdőépületek, villák között. A területet 1462-ben Mátyás király ajándékozta édesanyjának. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban