Kárpátalja legendás várai

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, első megálló Munkácson ahol városnéző séta. Városháza, Munkácsy emlékek, stb. és Kárpátalja leghíresebb várát sem hagyjuk ki. A várhoz kapcsolódó legenda szereplői Korjatovics Tódor herceg, az „öreg torony” alatti mély kút és maga Belzebub is. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás a nevickei vár romjaihoz, melyhez rögtön egy legenda is adott. Szerelmi viszály és toronyba zárt királyleány kapott szerepet, de hagy némi kívánnivalót maga után a végkifejlet. Városnézés Kárpátalja „fővárosában”, Ungváron, amely a monda tekintetében szintén nem marad parlagon. Főszerepben egy híres lovag, s lánya, valamint egy kényúr, ki szemet vetett a várra. Elcsábította a leány szívét, ki apja titkait óvatlanul el fecsegé. A komorna hallva az árulást, rögvest szólt a lovagnak, mire az a lányát a várpincébe falazta. Itt sincs boldog végzet, de a város szépsége kárpótol érte.

3. nap: Utolsó állomás a kárpátaljai magyarság központja, Beregszász, mely létrejöttének regéjét rímekbe szedte Tompa Mihály.  Bethlen-kastély, római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, Magyar Nemzeti Színház, Királyi Törvényszék, s ki nem hiszi, saját maga nézzen szét! Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban