Kárpátalja legendás várai

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, első megálló Munkácson ahol városnéző séta. Városháza, Munkácsy emlékek, stb. és Kárpátalja leghíresebb várát sem hagyjuk ki. A várhoz kapcsolódó legenda szereplői Korjatovics Tódor herceg, az „öreg torony” alatti mély kút és maga Belzebub is. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás a nevickei vár romjaihoz, melyhez rögtön egy legenda is adott. Szerelmi viszály és toronyba zárt királyleány kapott szerepet, de hagy némi kívánnivalót maga után a végkifejlet. Városnézés Kárpátalja „fővárosában”, Ungváron, amely a monda tekintetében szintén nem marad parlagon. Főszerepben egy híres lovag, s lánya, valamint egy kényúr, ki szemet vetett a várra. Elcsábította a leány szívét, ki apja titkait óvatlanul el fecsegé. A komorna hallva az árulást, rögvest szólt a lovagnak, mire az a lányát a várpincébe falazta. Itt sincs boldog végzet, de a város szépsége kárpótol érte.

3. nap: Utolsó állomás a kárpátaljai magyarság központja, Beregszász, mely létrejöttének regéjét rímekbe szedte Tompa Mihály.  Bethlen-kastély, római katolikus templom, Arany Páva étterem (volt Úri Kaszinó, Magyar Nemzeti Színház, Királyi Törvényszék, s ki nem hiszi, saját maga nézzen szét! Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei