Kárpátalja népművészete

1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban.Utazás a kárpátaljai magyarok szellemi és kulturális központjába, Beregszászra: Bethlen-kastély(Bereg-vidéki Múzeum), egykori Úri Kaszinó, Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház, Kárpátaljai Magyar Főiskola. Látogatás Nagyberegen, a beregi szőttes otthonában. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Rövid kitérő Benére, a 7 vezér fafaragott szobrának megtekintése. Látogatás Csetfalván a Kárpát-medence talán legszebb és legkülönlegesebb reneszánsz, fakazettás mennyezetű református templomában. Utazás Nagyszőlősre, ahol a gyermek Bartók Béla az első nyilvános sikerét érte el, valamint itt élt Perényi Zsigmond 1848-49-es szabadságharc mártírja. Séta a városban: Perényi-kastély, Ferences kolostor, katolikus templom, Vármegyeháza, Perényi Zsigmond és Bartók Béla szobra.

3. nap: Városnézés Munkácson, Munkácsy Mihály szülővárosában. Látogatás a várban, ahol egy néprajzi kiállítás mutatja be a kárpátaljai magyar népviselet jellemzőit. Séta a belvárosban: Városháza, Munkácsy emléktábla, Rákóczi-ház. Utazás a Vereckei-hágóra, a millecentenáriumra állított emlékmű megtekintése.

4. nap: Látogatás Tiszabökényre, a Tiszaháti Tájmúzeumba, Kárpátalja egyetlen szabadtéri magyar néprajzi múzeumába. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei