Magyar mágnások Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás a malonyai arborétumban. A jeli arborétum létrehozójának, a „virágos grófnak“, báró Ambrózi-Migazzi Istvánnak munkája a malonyai botanikus kert alapítása is. A Felvidék leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, legfőképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétuma. Utazás Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélyához, a mesés bajmóci várkastélyhoz. Egykor királyi vár, majd a leghíresebb magyar nemesi családok birtokolták, például: Csák Máté, Thurzók, végül közel 300 évre a Pálffyak. A várkastély parkjában található Mátyás király híres hársfája is. A várkastély megtekintésének része a vár alatti cseppkőbarlang meglátogatása is, mely össze van kapcsolva a 26 méter mély várkúttal. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Reggeli után utazás, az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom. Látogatás a Kamaraházban (Bányászati Múzeum) vagy a Szabadtéri Bányászati Múzeumban (nyitva tartástól függő programok).  Városnéző séta a Felvidék legszebb főterén Besztercebánya belvárosában: Mátyás-ház (egykori királyi szálláshely), Mária-szobor, Óratorony, Thurzó-ház.

3. nap: Délelőtt városnézés Rimaszombatban: Tompa Mihály és Petőfi Sándor szobrok megtekintése, költészetük felidézése. Utazás a füleki várhoz, ahol a hívek Thököly Imrét Magyarország királyává kiáltották ki. Délután kalandozás Divény várromjánál, melynek egyik ablakából Balassa Imre, a hírhedt rablólovag kidobta a feleségét.

4. nap: Látogatás a Szlovák Karszthegység egyik barlangjában – (Nyitva tartástól függő program, mivel a barlangok az év bizonyos időszakaiban zárva tartanak.)  Utazás Betlérre – Andrássy-kastély megtekintése, majd séta a kastély parkjában. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban. / Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

5. nap: Reggeli után utazás a különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy-mauzóleumhoz a krasznahorkai vár tövében. Majd utazás a történelmi Magyarország leggazdagabb településére, Szlovákia második legnagyobb városá­ba, Kassára: Látogatás Közép-Európa monumentális gótikus templomában, a Szent Erzsébet dómban, melyben megtalálható Rákóczi fejedelem sírja. Látogatás a Rodostó-házban, majd városnézés, mely során érintjük az Orbán tornyot a zenélő szökőkúttal és harangjátékkal. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.)

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban