Magyar mágnások Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás a malonyai arborétumban. A jeli arborétum létrehozójának, a „virágos grófnak“, báró Ambrózi-Migazzi Istvánnak munkája a malonyai botanikus kert alapítása is. A Felvidék leggazdagabb és legértékesebb idegen eredetű, legfőképpen örökzöld faállománnyal rendelkező arborétuma. Utazás Közép-Európa egyik leglátogatottabb és legszebb várkastélyához, a mesés bajmóci várkastélyhoz. Egykor királyi vár, majd a leghíresebb magyar nemesi családok birtokolták, például: Csák Máté, Thurzók, végül közel 300 évre a Pálffyak. A várkastély parkjában található Mátyás király híres hársfája is. A várkastély megtekintésének része a vár alatti cseppkőbarlang meglátogatása is, mely össze van kapcsolva a 26 méter mély várkúttal. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Reggeli után utazás, az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom. Látogatás a Kamaraházban (Bányászati Múzeum) vagy a Szabadtéri Bányászati Múzeumban (nyitva tartástól függő programok).  Városnéző séta a Felvidék legszebb főterén Besztercebánya belvárosában: Mátyás-ház (egykori királyi szálláshely), Mária-szobor, Óratorony, Thurzó-ház.

3. nap: Délelőtt városnézés Rimaszombatban: Tompa Mihály és Petőfi Sándor szobrok megtekintése, költészetük felidézése. Utazás a füleki várhoz, ahol a hívek Thököly Imrét Magyarország királyává kiáltották ki. Délután kalandozás Divény várromjánál, melynek egyik ablakából Balassa Imre, a hírhedt rablólovag kidobta a feleségét.

4. nap: Látogatás a Szlovák Karszthegység egyik barlangjában – (Nyitva tartástól függő program, mivel a barlangok az év bizonyos időszakaiban zárva tartanak.)  Utazás Betlérre – Andrássy-kastély megtekintése, majd séta a kastély parkjában. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban. / Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

5. nap: Reggeli után utazás a különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy-mauzóleumhoz a krasznahorkai vár tövében. Majd utazás a történelmi Magyarország leggazdagabb településére, Szlovákia második legnagyobb városá­ba, Kassára: Látogatás Közép-Európa monumentális gótikus templomában, a Szent Erzsébet dómban, melyben megtalálható Rákóczi fejedelem sírja. Látogatás a Rodostó-házban, majd városnézés, mely során érintjük az Orbán tornyot a zenélő szökőkúttal és harangjátékkal. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.)

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei