Máramaros kulturális értékei

1. nap: Utazás a gyönyörű fekvésű Nagybányára, a magyar impresszionista festők városába: főtér, barokk Szentháromság templom, látogatás a nagybányai festők múzeumában vagy az Ásványmúzeumban. Délután érkezés a kicsiny színmagyar településre, Koltóra: a XVIII. századi Teleki Kastély megtekintése. A kastélyban múzeum működik, ahol a forradalomról és Teleki mellett Petőfi Sándorról is sokat megtudhatunk. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás Desze faluba, ahol Máramaros egyik legrégebbi fatemploma található. Ezt követően látogatás a barcánfalvi kolostorhoz, melynek temploma 62 méteres magasságával Erdély egyik legmagasabb fatemploma. Délután kirándulás a Bódi-tó környékére.

3. nap: Rövid városnézés Máramarosszigeten, mely megőrzött még valamit az egykori monarchiabeli hangulatából, gazdagságából: 1848-as emlékmű, Leövey Klára emlékoszlop, Hollósy Simon szülőháza. Látogatás a már nevében is különleges szaploncai vidámtemetőben. Nem véletlen a „vidám” elnevezés, errefelé ugyanis a családok vidám versikékkel és humoros festett képekkel búcsúztatják elhunyt hozzátartozóikat. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban