Máramaros kulturális értékei

1. nap: Utazás a gyönyörű fekvésű Nagybányára, a magyar impresszionista festők városába: főtér, barokk Szentháromság templom, látogatás a nagybányai festők múzeumában vagy az Ásványmúzeumban. Délután érkezés a kicsiny színmagyar településre, Koltóra: a XVIII. századi Teleki Kastély megtekintése. A kastélyban múzeum működik, ahol a forradalomról és Teleki mellett Petőfi Sándorról is sokat megtudhatunk. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Utazás Desze faluba, ahol Máramaros egyik legrégebbi fatemploma található. Ezt követően látogatás a barcánfalvi kolostorhoz, melynek temploma 62 méteres magasságával Erdély egyik legmagasabb fatemploma. Délután kirándulás a Bódi-tó környékére.

3. nap: Rövid városnézés Máramarosszigeten, mely megőrzött még valamit az egykori monarchiabeli hangulatából, gazdagságából: 1848-as emlékmű, Leövey Klára emlékoszlop, Hollósy Simon szülőháza. Látogatás a már nevében is különleges szaploncai vidámtemetőben. Nem véletlen a „vidám” elnevezés, errefelé ugyanis a családok vidám versikékkel és humoros festett képekkel búcsúztatják elhunyt hozzátartozóikat. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei