Petőfi erdélyi körutazása

1. nap: Indulás Budapestről. Utazás a Partium legnagyobb magyar többségű településére, Nagykárolyba. Séta a belvárosban: Károlyi-kastély, volt piarista templom, egykori vármegyeháza, a régi Arany Szarvas fogadó (itt lakott Petőfi és a városban ismerkedett meg Teleki Sándor gróffal). Látogatás a kicsiny színmagyar településen Koltón, a helyi Teleki-kastélyban, ahol a forradalom és Teleki mellett Petőfiről, az itt töltött mézesheteiről is sokat megtudhatunk. Itt állt híres somfája, mely alatt lírai költeményei születtek. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Városnézés a kincses Kolozsváron: Szent Mihály-templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Babes-Bolyai Tudományegyetem, Farkas utcai templom, Házsongárdi temető. Petőfi többször is megfordult a városban ifjú házasként, majd Bem parancsára 1849 márciusában katonaként. Továbbutazás Erdély szívébe, Marosvásárhelyre: Kultúrpalota, Teleki Téka – Bolyai Múzeum, Teleki-ház – Petőfi-dombormű. Este az új szálláshely elfoglalása.

3. nap: A fehéregyházi Petőfi-szobor és a honvédek turulmadaras obeliszkjének megkoszorúzása. Egykori harcostársai itt látták utoljára élve Petőfit és valószínűleg itt is nyugszik híres költőnk. Városnéző séta az Unesco világörökség listáján is szereplő Segesváron: Kolostor- és Vártemplom, Óratorony, Fedett lépcső, Drakula szülőháza.

4. nap: Utazás Temesvárra, ahol Petőfit őrnaggyá nevezték ki. Városnéző séta az óvárosban: Dóm tér, Szentháromság-szobor, Korzó. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei