Szecesszió a Délvidéken

1. nap: Kora reggeli indulás Budapestről. Első megálló Palicson, a monarchia korabeli „főúri üdülőhelyen”, mely bővelkedik szecessziós épületekben: Víztorony, Vígadó, Zenepavilon, Női strand. Rövid séta után utazás Szabadkára, melyet a Délvidék szecessziós gyöngyszemének is neveznek. Felfedező séta a belvárosban, melynek számos épülete magyar szecessziós művészek munkáját dicséri. A Raichle J. Ferenc által épített Raichle palota, valamint a zsinagóga megtekintése. Séta a színes homlokzatú épületekben és kávézókban bővelkedő Korzón, látogatás a Komor Marcell és Jakab Dezső tervei alapján szecessziós stílusban készült Városházán. Érdekessége a Díszterem, melynek festett üvegablakai részben Róth Miksa alkotásai, melyek a Magyar történelem nevezetes alakjait ábrázolják: Árpád vezért, Szent István királyt, valamint Mária Teréziát. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Látogatás a különleges természeti és kulturális értékekkel bíró Fruska Gora Nemzeti Parkban. Egy ma is működő ortodox kolostor, a Krušedol megtekintése. Ezt követően utazás a Vajdaság fővárosába, Újvidékre. Szecessziós városnézés a belvárosban a városháza (Molnár György tervei alapján készült), püspöki palota, Vasember háza, és a zsinagóga érintésével.

3. nap: Reggeli után utazás Topolyára. A sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint a kovács- és bodnármesterséget bemutató műhely felkeresése. Ezt követően a híres szecessziós építész Raichle J. Ferenc által épített római katolikus templom megtekintése, mely egész Szerbia legmagasabb temploma. Utazás Európa egyik legzöldebb és a „fiákerek városának” is nevezett Zombor városába, melynek belvárosa bővelkedik a szecessziós épületekben. Vármegyeháza megtekintése, amelyben megtalálható a Zentai csata c. óriásfestmény.

4. nap: Reggeli után utazás Csantavérre. Látogatás a Szilágyi Erzsébet egykori birtokán emelkedő, monumentális Páduai Szent Antal bazilikában. Utazás Zentára. Séta a Tisza parton, valamint szecessziós épületek felkeresése a belvárosban:  Városháza, Royal Szálló, Tűzoltólaktanya. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei