Szecesszió a Délvidéken

1. nap: Kora reggeli indulás Budapestről. Első megálló Palicson, a monarchia korabeli „főúri üdülőhelyen”, mely bővelkedik szecessziós épületekben: Víztorony, Vígadó, Zenepavilon, Női strand. Rövid séta után utazás Szabadkára, melyet a Délvidék szecessziós gyöngyszemének is neveznek. Felfedező séta a belvárosban, melynek számos épülete magyar szecessziós művészek munkáját dicséri. A Raichle J. Ferenc által épített Raichle palota, valamint a zsinagóga megtekintése. Séta a színes homlokzatú épületekben és kávézókban bővelkedő Korzón, látogatás a Komor Marcell és Jakab Dezső tervei alapján szecessziós stílusban készült Városházán. Érdekessége a Díszterem, melynek festett üvegablakai részben Róth Miksa alkotásai, melyek a Magyar történelem nevezetes alakjait ábrázolják: Árpád vezért, Szent István királyt, valamint Mária Teréziát. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Látogatás a különleges természeti és kulturális értékekkel bíró Fruska Gora Nemzeti Parkban. Egy ma is működő ortodox kolostor, a Krušedol megtekintése. Ezt követően utazás a Vajdaság fővárosába, Újvidékre. Szecessziós városnézés a belvárosban a városháza (Molnár György tervei alapján készült), püspöki palota, Vasember háza, és a zsinagóga érintésével.

3. nap: Reggeli után utazás Topolyára. A sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint a kovács- és bodnármesterséget bemutató műhely felkeresése. Ezt követően a híres szecessziós építész Raichle J. Ferenc által épített római katolikus templom megtekintése, mely egész Szerbia legmagasabb temploma. Utazás Európa egyik legzöldebb és a „fiákerek városának” is nevezett Zombor városába, melynek belvárosa bővelkedik a szecessziós épületekben. Vármegyeháza megtekintése, amelyben megtalálható a Zentai csata c. óriásfestmény.

4. nap: Reggeli után utazás Csantavérre. Látogatás a Szilágyi Erzsébet egykori birtokán emelkedő, monumentális Páduai Szent Antal bazilikában. Utazás Zentára. Séta a Tisza parton, valamint szecessziós épületek felkeresése a belvárosban:  Városháza, Royal Szálló, Tűzoltólaktanya. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban