Székelyföldi tudósaink – a Bolyaiak útján

1. nap: Kora reggel indulás Budapestről. Rövid megálló Bihar megye központjában, Nagyváradon. A vár megtekintése, ahol Bolyai János 1826-30 között a vár korszerűsítésének munkálatait irányította. Fotószünet Király-hágón, a történelmi Erdély határán. Séta Kolozsváron, Bolyai János szülővárosában: Szent Mihály-templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Házsongárdi temető, valamint az egykoron apáról és fiúról, Bolyai Farkasról és Jánosról elnevezett Babes-Bolyai Tudományegyetem. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Jó idő esetén gyalogos kirándulás a Tordai-hasadékban. Városnézés Erdély legnagyobb magyar közösségének városában, Marosvásárhelyen: Kultúrpalota (homlokzatán Bolyai Farkas és János arcképe), Teleki Téka – Bolyai Múzeum Bolyai János kéziratos hagyatékával, a két Bolyai szobra. Új szállás elfoglalása.

3. nap: Látogatás a világhírű parajdi sóbányában (utazás autóbusszal a föld alá, tárnák, kápolna, székelyföldi kiállítás, játszótér stb.). Utazás a székely kerámiák élő múzeumfalujába, Korondra. Vásárlási lehetőség a helyi mesterek fazekas munkáiból. Séta a híres fürdő- és üdülőhelyen, Szovátán. A Medve-tó a világ legnagyobb és Európa egyetlen heliotermikus tava. Utazás vissza a szállásra.

4. nap: Kora reggel indulás Bolyára, a család ősi fészkéhez: Bolyi utca és park, Bolyai Farkas és János szobra. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei