Szlavónia és Bácska magyar emlékei

1. nap: Reggel indulás Budapestről. Első rövid megálló a bellyei Savoyai-kastélynál. Tervezője valószínűleg Hildebrand, aki a bécsi Belvedere palota alkotója is. Jelenleg a kastély erdészeti hivatalnak ad otthont. Érkezés Szlavónia gazdasági és kulturális központjába, Eszékre. Séta az óvárosban: Főtér, ferencesek kolostora, katedrális, vár. Este a szállás elfoglalása.

2. nap: Reggeli után utazás Diakovárra, a Szent Péter katedrálist megtekintése, majd látogatás a híres lipicai lovakat bemutató méneshez. Utazás Vukovárra, a hősi temető megtekintése, megemlékezés a délszláv háború magyar áldozatairól.

3. nap: Utazás Újlakra. Kapisztrán János nem sokkal a nándorfehérvári diadal után pestis áldozata lett. Betegágyán, az újlaki ferences kolostorban maga a király, V. László is meglátogatta. Kápolnája a vár oldalában áll. Határátlépés Szerbiába. Városnéző séta Szabadkán, mely Trianonig a harmadik legnépesebb magyar város volt: Reichl palota, Korzó, városháza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei