Természetjárás Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom, Szlovákia legnagyobb fából készített betlehemének megtekintése (nyitva tartástól függő program). Délután utazás Besztercebányára. Séta a főtéren: Mátyás-ház, Óratorony, Thurzó-ház megtekintése. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Reggeli után kirándulás a Magas-Tátrába. Első megálló a Tátra alatt elhelyezkedő Ótátrafüreden.  Innen a tátrai siklóvasúttal lehet megközelíteni a Tarajka turistacélpontot. A Tarajkától gyalogtúra a híres Tar-pataki vízesésekhez. Az egymás fölött, egymáshoz közel elhelyezkedő vízesések a zuhatagok összetett rendszerét alkotják. A túra után utazás a Csorba-tóhoz: séta a tó körül, szabad program. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Reggeli után látogatás a Szlovák Karszthegység egyik barlangjában (Nyitva tartástól függő program, mivel a barlangok az év bizonyos időszakaiban zárva tartanak.). Délután látogatás Kassán, Szlovákia második legnagyobb városában. A főtéren található monumentális, gótikus Szent Erzsébet dóm megtekintése, melynek kriptájában található Rákóczi fejedelem sírja, majd látogatás a Rodostó házban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei