Természetjárás Felvidéken

1. nap: Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás az UNESCO világörökség listán szereplő festői kisvárosba, Selmecbányára, mely egykoron Európa ezüstbányászatának központja volt. Városnézés az Óvárosban: óvár, Szent Katalin-templom, Szlovákia legnagyobb fából készített betlehemének megtekintése (nyitva tartástól függő program). Délután utazás Besztercebányára. Séta a főtéren: Mátyás-ház, Óratorony, Thurzó-ház megtekintése. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Reggeli után kirándulás a Magas-Tátrába. Első megálló a Tátra alatt elhelyezkedő Ótátrafüreden.  Innen a tátrai siklóvasúttal lehet megközelíteni a Tarajka turistacélpontot. A Tarajkától gyalogtúra a híres Tar-pataki vízesésekhez. Az egymás fölött, egymáshoz közel elhelyezkedő vízesések a zuhatagok összetett rendszerét alkotják. A túra után utazás a Csorba-tóhoz: séta a tó körül, szabad program. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Reggeli után látogatás a Szlovák Karszthegység egyik barlangjában (Nyitva tartástól függő program, mivel a barlangok az év bizonyos időszakaiban zárva tartanak.). Délután látogatás Kassán, Szlovákia második legnagyobb városában. A főtéren található monumentális, gótikus Szent Erzsébet dóm megtekintése, melynek kriptájában található Rákóczi fejedelem sírja, majd látogatás a Rodostó házban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban