Természetjárás Tündérországban

1. nap: Reggel indulás Budapestről. Városnézés Nagyváradon: Körös-part, Püspöki Palota, Kanonok sor, Püspöki Székesegyház, Szent László-szobor, Szent László csatabárdja és hermája. A legenda szerint, amikor Szent László koporsóját Nagyvárad felé szállították, az éjszakai pihenés után a közeli templomdombról a halottas szekér lovai maguktól megindultak Nagyvárad felé. Rövid kirándulás a Sebes-Körös völgyében, a sonkolyosi kilátóhoz. Fotószünet Király-hágón, Erdély kapujában. Szállás elfoglalása.

2. nap: Kirándulás a felszíni erózióval létrejött sziklaképződmények között Almásgalgón, a Sárkányok kertjében. A legenda szerint élt egyszer egy szép pásztorleány, akibe beleszeretett a vadász. Szerelmüket nem nézte jó szemmel a gazda, aki a lányát a vadásznak szánta. Egyszer, amikor a pásztorleány és a vadászlegény beszédbe elegyedett, a juhok szétszéledtek, és a tilalmasban kezdtek legelni. A gazda, amikor észrevette ezt, elátkozta a pásztorleányt, mire az azon nyomban kővé vált a juhaival együtt. A kertszikláinak árnyékában egy kis képzelőerővel felfedezhetjük a juhnyájat. Magyarvalkón, Erdély egyik legfestőibb román kori református templomába látogatunk.

3. nap: Utazás Európa egyik leggazdagabb és leglátványosabb cseppkőbarlangjába a kiskohi medvebarlangba. Nevét onnan kapta, hogy számtalan, 17 ezer évvel ezelőtt elpusztult barlangi ősmedve csontmaradványát találták meg benne, amelyeket a barlang látogatása során meg is lehet tekinteni. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városaink.

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zanta Nándorfehérvár

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Muraköz és Bácska

Muravidék és Muraköz. Szlavónia és Bácska magyar emlékei