Természetjárás Tündérországban

1. nap: Reggel indulás Budapestről. Városnézés Nagyváradon: Körös-part, Püspöki Palota, Kanonok sor, Püspöki Székesegyház, Szent László-szobor, Szent László csatabárdja és hermája. A legenda szerint, amikor Szent László koporsóját Nagyvárad felé szállították, az éjszakai pihenés után a közeli templomdombról a halottas szekér lovai maguktól megindultak Nagyvárad felé. Rövid kirándulás a Sebes-Körös völgyében, a sonkolyosi kilátóhoz. Fotószünet Király-hágón, Erdély kapujában. Szállás elfoglalása.

2. nap: Kirándulás a felszíni erózióval létrejött sziklaképződmények között Almásgalgón, a Sárkányok kertjében. A legenda szerint élt egyszer egy szép pásztorleány, akibe beleszeretett a vadász. Szerelmüket nem nézte jó szemmel a gazda, aki a lányát a vadásznak szánta. Egyszer, amikor a pásztorleány és a vadászlegény beszédbe elegyedett, a juhok szétszéledtek, és a tilalmasban kezdtek legelni. A gazda, amikor észrevette ezt, elátkozta a pásztorleányt, mire az azon nyomban kővé vált a juhaival együtt. A kertszikláinak árnyékában egy kis képzelőerővel felfedezhetjük a juhnyájat. Magyarvalkón, Erdély egyik legfestőibb román kori református templomába látogatunk.

3. nap: Utazás Európa egyik leggazdagabb és leglátványosabb cseppkőbarlangjába a kiskohi medvebarlangba. Nevét onnan kapta, hogy számtalan, 17 ezer évvel ezelőtt elpusztult barlangi ősmedve csontmaradványát találták meg benne, amelyeket a barlang látogatása során meg is lehet tekinteni. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban