Zarándoklat a Délvidéken

1. nap: Indulás a reggeli órákban. Utazás Palicsra, séta a Víztorony, Vígadó, Zenepavilon érintésével. Délután látogatás a Délvidék szecessziós gyöngyszemének is nevezett Szabadkán, a Városháza felkeresése. Igény esetén a Paulinum, mint egyedüli délvidéki magyar katolikus gimnázium és diákotthon felkeresése. Szálláshely elfoglalása.

2. nap: Utazás Doroszló-Szentkútra, a vajdasági magyarság legnagyobb búcsújáró helyére. Továbbutazás Újvidékre, a Vajdaság fővárosába, mely Szerbia második legnagyobb városába. Városnézés a belvárosban, püspöki palota, Vasember háza, zsinagóga. Látogatás a „bevehetetlen” péterváradi erődben. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

3. nap: Délelőtt látogatás Topolyán, a Sarlós Boldogasszonyról elnevezett templomban, mely Szerbia legnagyobb alapterületű római katolikus temploma. A sokszínű néprajzi anyaggal rendelkező tájház, valamint a kovács- és bodnármesterséget bemutató műhely felkeresése. Kirándulás a Felső-Dunamelléki Természetvédelmi Rezervátumba, utazás katamaránnal a Dunán. Továbbutazás Európa legzöldebb városának nevezett Zomborba. Vármegyeháza megtekintése, amelyben megtalálható a Zentai csata c. óriásfestmény.

4. nap: Reggeli után utazás Csantavérre, látogatás a Szilágyi Erzsébet egykori birtokán emelkedő, monumentális Páduai Szent Antal Bazilikában, amit a római Szent Péter Bazilika kicsinyített másának tartanak. Utazás Zentára, séta a Tiszaparton, a csata emlékhelyének felkeresése. Hazaérkezés az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban