Zarándoklat a Felvidéken

1.nap: Indulás a reggeli órákban. Utazás Esztergomon keresztül a Felvidékre. Érkezés Bénybe, Szent László király szentkút legendájának helyszínére, a 12 apostol tiszteletére épített rotunda és a kéttornyú templom felkeresése. Délután továbbutazás Gútára, a Csallóköz egyik legnagyobb településére, az úszó vizimalom megtekintése. Igény esetén látogatás a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpontban. Délután érkezés Deákiba, részvétel az esti misén a Nagyboldogasszony templomban, ahol az alapító bencések a magyar irodalom legfontosabb írásos szövegemlékét, a Halotti beszédet és könyörgést tartalmazó Pray-kódexet használták a 13. században. Szállás elfoglalása Deákiban.

2.nap: Utazás Nyitrára, séta a várnegyedben a püspöki palota és a székesegyház érintésével. Látogatás az Esterházy János Zarándokközpontban. Délután a garamszentbenedeki búcsújáró kegyhely felkeresése, mely egyes mérések szerint Európa középpontjában fekszik (Szent Vér ereklye és kápolna). Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

3.nap: Délelőtt látogatás Trencsénben, a Vág völgyének legnagyszerűbb várában. Délután Vágsziklás, a Felvidék legrégebbi zarándokhelyének felkeresése, az innen kiinduló erdei tanösvény bejárása.

4.nap: Pozsony, az egykori koronázó város felkeresése. Látogatás a Szent Márton dómban, melynek tornyát 3 mázsás aranyozott korona díszíti. Séta a várhoz illetve a legfontosabb óvárosi helyszíneken: egykori magyar országgyűlések háza, Prímási Palota, Óváros-háza, Új-híd, Kék-templom. Petőfi szobor felkeresése. Hazaérkezés az esti órákban.

Utazásainkat teljes panziós ellátással, idegenvezetővel, valamint az összes belépődíjjal kínáljuk!
A pályázathoz szükséges kalkulációt Irodánk készíti.

Utazásaink a Határtalanul Program keretében

Délvidék

Újvidék, Szabadka, Zenta Nándorfehérvár és a Duna

Felvidék

Felvidéki utazások, ezernyi mesés látnivalóval

Erdély

Erdély gyönyörű tájai, tudósaink, költőink, íróink nyomában

Zarándokutak

Egyházi emlékek, zarándokhelyek határtalanul

Kárpátalja

Kirándulás Kárpátalja szépséges tájain, ősi városainkban